Cursus wedstrijdcontroleur 2017

 

Cursus Wedstrijdcontroleur

De Cursus Wedstrijdcontroleur is een eendaagse cursus. Tijdens de Cursus Wedstrijdcontroleur leer je alles wat nodig is om aan de slag te gaan als wedstrijdcontroleur. Belangrijk is uiteraard dat je als wedstrijdcontroleur goed op de hoogte bent van de regels en voorschriften en deze op een goede manier toepast. Je belangrijkste taak is tenslotte ervoor te zorgen dat de wedstrijd soepel en eerlijk en volgens de regels verloopt.

Tijdens de cursus leer je werken met de wedstrijdreglementen voor de de Nationale Teamcompetities, Open NK's Dobbervissen en Landelijke Finale Clubkampioenschappen. Voor "zoute" wedstrijden biedt deze cursus eveneens een goede basis. Ook leer je wat je verdere taken als controleur tijdens een viswedstrijd inhouden, waar je op moet letten en controleren en hoe je aan het eind van de wedstrijd de weging op een goede manier uitvoert. Hiervoor is onder andere basiskennis van de herkenning van de Nederlandse zoetwatervissen noodzakelijk.

Tenslotte wordt tijdens de cursus behandeld hoe een viswedstrijd wordt voorbereid en hoe een viswedstrijd wordt afgerond, inclusief jurering, puntentelling en prijs­uitreiking, maar ook het resp. voorbereiden (uitzetten) en opruimen van het wedstrijdtraject, een verant­woorde­lijkheid van de organisatie en wedstrijdleiding, waar je als controleur deel van uitmaakt.

Online trainen en (proef)examen


Bij "Examen" (in de linker navigatiebalk) kun je met de 'Training" online oefenvragen maken en kun je een "Proefexamen" en een "Eindexamen" afleggen. Voor het eindexamen vragen wij je om je eenmalig te registreren bij Sportvisserij Nederland. Wanneer je voor het examen slaagt, dan krijg je een bronzen (voldoende), zilveren (goed) of gouden (uitstekend) medaille. Je hebt dan een degelijke theoretische kennis van de controle sportvisserij.

Ben je voor deze theorie geslaagd? Dan ontvang je van ons een uitnodiging om op de jouw opgegeven cursusdatum deel te nemen. Heb je je nog niet opgegeven voor de cursus? Geef je dan hier op om de Cursus Wedstrijdcontroleur namens je hengelsportvereniging te volgen bij Sportvisserij Nederland!

Waar en wanneer?


In 2017 wordt de cursus Wedstrijdcontrole op de volgende data en locaties gehouden:

VOORJAAR:

donderdag 26 januari 2017, Sportvisserij Nederland te Bilthoven

donderdag 16 februari 2017, Sportvisserij Nederland te Bilthoven


Inschrijven

Schrijf je hier direct in. De Cursus Wedstrijdcontroleur is GRATIS voor personen afkomstig uit een bij Sportvisserij Nederland aangesloten vereniging of federatie.

Het cursusmateriaal voor de Cursus wedstrijdcontroleur bestaat uit drie boekjes, die je kunt downloaden en een DVD, waarvan je hierna de promo kunt kijken