Jaarverslagen 

Jaarverslag Hsv.Westerwolde 2020 .

 

2020, een jaar die ons nog lang zal heugen, de uitbraak van het corona virus in maart dwong ons om de voorjaarsvergadering en alle competities eerst af te lasten. Niet alleen onze eigen wedstrijden, maar ook de 5 verenigingen, kampioenschap Westerwolde en de districtswedstrijden werden dit jaar niet georganiseerd. Met een klein groepje gingen we wel eens op de maandag vissen. Niet in verenigingsverband, maar gewoon met paar man, vlak in de buurt -een hengeltje uitgooien. Goed om elkaar op gepaste afstand te zien en blij dat het virus tot nu toe aan onze vissers voorbij is gegaan. Begin juni kwam er enige versoepeling en mochten er onder voorwaarden weer verenigingsactiviteiten worden opgestart. Na overleg met de gemeente Westerwolde kregen we toestemming om in de gemeente met onze vereniging te vissen. Als bestuur werd besloten om in eerste instantie de maandagcompetitie weer op te starten. Vreemd om in een grote kring met de nodige afstand van elkaar, voor vertrek op de parkeerplaats achter Rendering te staan. Maar iedereen stond te popelen om weer heen te gaan. Dit jaar zijn we begonnen om te loten om volgorde van het oprijden naar het water te bepalen. Het bevalt goed, geen gejakker meer, wie als eerste bij het water is.

Maandag competitie

Met 19 deelnemers die een of meerdere keren hadden mee gevist, werd er 12 keer gevist. Winnaar werd Jan Steenhuis met 30 punten, 2e Jans Smit met 38 punten en 3e werd Jan Bresters met 40 klassement punten. De maandag werd afgesloten bij restaurant Roegh. Hier was voldoende ruimte om met elkaar binnen te zijn. Voor het jaar 2021, gaan we hier ook in een A en B klasse vissen.

--------

Koppel vissen

Wedde ging het dit jaar niet organiseren. Wessel Teuben besloot de organisatie op zich te nemen voor leden van Westerwolde. Op 22 augustus vond dit plaats aan het kanaal Veendam Musselkanaal te Musselkanaal. 9 koppels visten voor wat ze waard waren. Het koppel Smit/Steenhuis wisten met 5277 gram beslag te leggen op de eerste plaats. 2e Kamst/Bresters 4436 gram, 3e Teuben/Blokzijl 3720 gram. Voorstel is om deze wedstrijd voor volgend jaar in onze agenda op te nemen als clubwedstrijd.  

Zaterdag competitie

Op 20 juni werd ook weer met de zaterdagcompetitie begonnen, om een volledig programma van 13 wedstrijden te hebben werd besloten om enkele zaterdagen achter elkaar te vissen. We begonnen weer samen met de vissers van Wedde. Aangezien het Ganzenust nog gesloten was, vertrokken we vanuit Vlagtwedde. De eerste 3 wedstrijden werden in de gemeente gevist, daarna werd het beleid wat soepeler en konden we naar aantal geplande wateren. Met 7 deelnemers in de A klasse en 8 in de B klasse werd er weer om de eer gestreden. In de A klasse was het tot de laatste wedstrijd spannend wie van de koplopers aan het langste eind trok. Nanno Kamst wist beslag te leggen op de 1e plaats met 50 klassement punten, 2e Jan Steenhuis met 53 punten, de 3e plaats ging naar Jan Bresters met 26 punten. Hekkensluiter in de A werd Dik Blokzijl met 51 punten, maar een lager gewicht dan de nummer 6, hierdoor gaat hij volgend jaar in de B klasse vissen.

In de B klasse was het ook een spannende strijd tussen de koplopers. De laatste wedstrijden wist John Waalkens de eer naar zich toe te trekken. Met 21 klassementspunten werd hij kampioen en daardoor promoveert hij voor het seizoen 2021 naar de A klasse, 2e Albert Tewes met 27 punten en 3e Jan de Ruiter, ook met 27 punten, maar een lager gewicht.

Aangezien niet alle deelnemers vanuit Rendering vertrokken, dan wel na de wedstrijd daar terug kwamen werd besloten om geen dagprijzen te doen, maar alleen eindprijzen. Deze werden na afloop van de laatste zaterdag competitie, onder het genot van een hapje en drankje uitgereikt. De zwaarste vis van het seizoen een brasem van 1951 gram werd tijdens de 1e wedstrijd op 20 juni in het Boelo Tijdenskanaal gevangen door Nanno Kamst.

---------

Uitgaansdag 4 september.                                                                                                                 Er waren plannen om naar de Vriesse venen en het Noord Willemskanaal te gaan. Aangezien we vooraf niet wisten hoeveel deelnemers er zouden komen, heeft het bestuur besloten om dit niet te doen, maar er een gezellige dag van te maken en in de buurt te blijven. Er werd gevist in het Mussel A kanaal in de Harpel.  Er waren ongeveer 20 deelnemers, maar niet iedereen heeft zijn vis laten wegen en een aantal deelnemers is na het vissen direct weg gegaan. Jans Smit had deze dag met 8100 gram het meeste gewicht. De dag werd onder het genot van een hapje en drankje afgesloten bij partycentrum Rendering te Vlagtwedde,. Tevens was er voor iedere deelnemer een prijsje. Ook voor de volgende jaren is het voorstel om er voor volgende jaren een gezellige dag van te maken en in de buurt te vissen.

De avond competitie, stek vissen, jeugdvissen en de wedstrijd van speciaalzaak v.Hoorn werden dit jaar niet georganiseerd.

------------------                                                                                                               Onderbreking/afgelasting herfst vissen. Ongeveer 16 vissers zijn op de maandagen begonnen met de herfst competitie. Het was de bedoeling om dit na 10 ochtenden af te sluiten. Dit moesten we na 6 ochtenden, door het verbod op wedstrijden onderbreken. Hoe we dit verder gaan afronden is nog niet bekend.

In overleg met het bestuur van visvereniging Wedde zal de zaterdag competitie, niet meer gezamenlijk gevist worden.

Mede door het aanwakkerende virus en de strengere regels heeft het bestuur besloten om de najaar ledenvergadering niet te houden. In plaats hiervan zal het wedstrijdprogramma, bestuursverkiezing en financieel verslag en overige bijzonderheden, per mail en/of app naar de leden worden gezonden. 

 De Voorzitter                                                                       Secretaris

J H Steenhuis                                                                     C.Groen