Site van de maand

                                                                                      HSV Westerwolde Site van de maand :Maart 2006            In het Visblad van Sportvisserij Nederland

DE SITE 
Uit het pittoreske Vlagtwedde komt deze maand de site die extra in het zonnetje staat. We hebben het over de hengelsportvereniging Vlagtwedde die in 1965 is opgericht uit een fusie tussen de hsv's van Vlagtwedde en Veelerveen.
Parate kennis denkt u? Nee hoor. Deze site vertelt niet alleen dit feitje, maar echt alles over deze HSV, de wedstrijden, de uitslagen, de controleur, etc. etc.
Zoals de webmaster hieronder vertelt: "Deze site is een hobby site die speciaal is gemaakt voor onze vis vereniging." Een absolute bookmark waard voor ieder lid van deze hsv.

DE VRAGEN
We stelden de webmaster van "HSV Westerwolde", Chris Groen, enkele vragen over de site.

Kunt u zich in het kort voorstellen en kunt u vertellen wat voor werkzaamheden u voor de site uitvoert?
Mijn naam is Chris Groen, ik ben 57 jaar oud en woon in Vlagtwedde. Ik ben secretaris van HSV Westerwolde, voor deze vereniging heb ik ook de site waar het om gaat ontworpen. Het onderhoud van deze site doe ik alleen. Gemiddeld ben ik twee keer per week bezig met het bijwerken van de site

Sinds wanneer bestaat de site en waarom is deze site opgezet?  
De site bestaat sinds 1 juni 2005 en is opgezet om de leden van HSV Westerwolde meer en makkelijker informatie te kunnen verstrekken. Het idee ontstond nadat ik sites van andere verenigingen had gezien. Toen vond ik dat dit bij onze vereniging niet mocht ontbreken. Een maand na het plan om de site te maken kwam hij online. Deze site is een hobby site die speciaal is gemaakt voor onze vis vereniging.

Waarmee probeert uw site zich te onderscheiden van andere (soortgelijke) hengelsportsites?
Op deze site is veel informatie te vinden over hengelsport. Als het niet op de site zelf vermeld staat is er wel een link te vinden naar een andere site. Op de site worden alle wedstrijden en uitslagen van HSV Westerwolde, Federatie Westerwolde en District de Grensstreek bijgehouden. Bovendien is er voor de beginnende visser informatie te vinden over het verkrijgen van vis vergunningen. De site is ook altijd up to date.

Weten de bezoekers uw site te vinden?
De bezoekers van mijn site komen uit heel Nederland. Ook zijn er op mijn site bezoekers uit Amerika, Duitsland, Frankrijk en Engeland te vinden. Hierbij gaat het waarschijnlijk om Nederlanders die in het buitenland wonen. Mijn site is makkelijk te vinden onder andere via Google. Ook staat mijn site op verschillende andere sites als link vermeld.

Wat ervaart u als lastig en wat ervaart u als prettig bij het onderhouden en in stand houden van uw site?
In het begin was het moeilijk om de site opgestart te krijgen. Alle dingen waren nieuw en moesten geleerd worden. Nu de site eenmaal draait is het leuk om te doen en heb ik er alleen maar plezier van.